سفارش تبلیغ
صبا ویژن
اقصی

گزارش محرمانه

گزارش محرمانه مرکز اطلاع رسانی قدس از طراحی هفت پروژه شهرک سازی جدید توسط حکومت اسراییل برای ساخت در شهر قدس اشغالی پرده برداشت که برخلاف توسعه شهرک گیلو که اخیرا مطرح شده دو پروژه با هدف جدایی شهر قدس از کرانه باختری و سایر پروژه ها نیز با هدف جدایی بخش قدیمی از سایر مناطق قدس شرقی تهیه شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری قدس (قدسنا) از بیت لحم در10کیلومتری جنوب شهر قدس، تحلیلگران و ناظران فلسطینی معتقدند این پروژه ها به مثابه اقداماتی است که اسراییل می کوشد از طریق آن پیامی را به طرف فلسطینی و جامعه بین الملل ارسال کند با این مضمون که " هرگونه سخن از تشکیل دولت آینده فلسطینی باید براساس واقعیت هایی باشد که اسراییل بر روی زمین آن را ترسیم می کند و اینکه از دید اسراییل شهر قدس باید خارج از دایره هرگونه حل و فصل سیاسی در آینده صورت گیرد.

در گزارشی که مرکز" اطلاع رسانی قدس" آن را منتشر و نسخه یی از آن در اختیار قدسنا قرارگرفت، اعلام شده است که " طرح های اسراییلی که حکومت این رژیم و شهرداری قدس آن را تهیه کرده فاش می کند که طرح توسعه شهرک گیلو تنها پروژه ساخت و ساز در دست حکومت اسراییل نیست بلکه این رژیم برنامه های گسترده یی را در قالب هفت پروژه دیگر همزمان با این پروژه برای بلعیدن شهر قدس در دستور کار قرار داده است.

این گزارش می نویسد: توسعه شهرک گیلو در واقع مقدمه و زمینه اجرایی شدن هفت پروژه بزرگ و گسترده تر از پروژه گیلو است که البته کابینه این رژیم منتظر است تا پیامدهای طرح توسعه گیلو را به نحوی با حکومت آمریکا حل و فصل نماید و آنگاه به ساخت این هفت پروژه بزرگ مبادرت نماید.

برپایه این گزارش، اسراییل چهارشنبه 18 نوامبر از ساخت پروژه جدیدی تحت نام  " نوف تسیون" خبرداد و مراسمی را نیز به مناسبت کلنگ زنی این پروژه جدید برگزار نمود که در این مراسم دانی دنون عضو حزب لیکود در کنیست اسراییل در آن حضور داشت. دنون در این مراسم اعلام کرد که پروژه نوف تسیون حق اسراییل در مالکیتش بر شهر قدس را به اثبات خواهد رساند. مهمتر از حضور دنون در این مراسم، مشارکت دیو آیکند نماینده کنگره آمریکا از ایالت نیویورک و عضو حزب دمکرات این کشور بود.

وی در این مراسم گفت: رییس جمهور اوباما در اعمال فشار بر اسراییل در خصوص شهرک سازی در قدس اشتباه کرده است چراکه قدس یک شهر یهودی است .

 

اما جزییات هشت پروژه در دست ساختی که قدس را خواهد بلعید:

 

الف : پروژه هایی که بخش قدیمی را از باقی مناطق قدس شرقی جدا می کند:

 

1-     منطقه گیلو: این منطقه در سال 1971 در دوران نخست وزیری گلدامایر ساخته شده است. 17 نوامبر جاری نیز حکومت اسراییل اعلام کرد که بنا دارد 900 واحد مسکونی جدید در این منطقه یهودی نشین بسازد. این واحدها قرار است در شمال شرقی کوه ابو غنیم در نزدیکی شهر بیت جالا در قدس اشغالی ساخته شود. هم اینک هشت هزار واحد مسکونی در این منطقه ساخته شده است که 35 هزار یهودی در آن زندگی می کنند. در صورت ساخت این 900 واحد شهر بیت جالا کاملا از بخش قدیمی قدس جدا خواهد شد.

2-      منطقه نوف تسیون: مراسم کلنگ زنی آن 18 نوامبر جاری با هدف ساخت 107 واحد مسکونی جدید برگزار شد. در این منطقه در حال حاضر 70 واحد شهرک نشینی برپا شده است. این منطقه یهودی نشین در راس کوه جبل المکبر در قدس واقع است. در صورت ساخت 107 واحد جدید بخشهایی از جبل المکبر و منطقه السواحره از بخش قدیمی جدا خواهد شد.

3-     منطقه مسوکویچ : این منطقه به نام میلیارد یهودی روسی تبار مسکوویچ که بیشترین پروژه های شهرک سازی در فلسطین را تامین مالی می کند، نامگذاری شده است. این منطقه در شمال جبل المکبر واقع است. 150 واحد شهرک نشینی دیگر قرار است در این منطقه ساخته شود که می تواند به عنوان طرح نهایی سلطه بر جبل المکبر توسط اسراییل نامگذاری شود. در صورت ساخت این واحدها منطقه سواحره و جبل الکبر تماما از بخش قدیمی قدس جدا خواهند شد.

4-     هتل شیبرد :  این هتل در منطقه شیخ جراح واقع است. جایی که شهرک نشینان با تقدیم شکایتی به دادگاه اسراییل مدعی هستند که منازل آن را از اعراب خریداری کرده اند. قرار است منازل اعراب را تخریب کرده و 350 واحد شهرک نشینی جدید در این منطقه احداث نمایند. این پروژه مکمل حلقه شهرک سازی پیرامون بخش قدیمی شهر قدس محسوب می شود.

5-     منطقه بسجات زئیف: از 20 سال پیش ساخته شده است. این منطقه یهودی نشین در شرق بیت حنینا در شمال قدس واقع است. هم اینک 12 هزار صهیونیست را در خود جای داده است. پروژه یی برای توسعه این منطقه تعریف شده است که با ساخت شمار زیادی واحد های مسکونی می کوشد اردوگاه شعفاط در قدس را از منطقه بیت حنینا جدا نماید. تاکنون حکومت اسراییل از تعداد واحدهایی که قصد احداث آن را دراین منطقه دارد، خبری ارائه نکرده است.

6-      دو منطقه دیگر(هنوز اسامی انان منتشر نشده است): قرار است این دو منطقه جدید در نزدیکی منطقه بیت صفافا در منطقه یی که متعلق به کلیساهای ارتدوکسی است ساخته شود. گفته شده بطریرک تیوفولوس این مناطق را برای مدت 99 سال برای جمعیت های شهرک نشینی اجاره کرده است. این دومنطقه جدید شهرک نشینی در صورت ساخت قدس را از شهر بیت لحم به شکل کامل جدا خواهد کردو تاکنون درباره تعداد واحدهایی که قرار است در این دومنطقه ساخته شود اخباری منتشر نشده است.

 

ب: پروژه هایی که با هدف جدایی شهر قدس از کرانه باختری و اراضی اشغالی سال 1967 تهیه شده اند: تا این شهر خارج از دایره مذاکرات برای تشکیل دولت فلسطینی قرار گیرد و مجددا براساس دیدگاههای رژیم اشغالگر قدس  مبنی بر " ابدی بودن قدس به عنوان پایتخت اسراییل " تاکید شود.

 

1-       منطقه E 1: ساخت و ساز دراین منطقه از دو سال پیش شروع شده است. در این منطقه در حال حاضر برای آموزش نظامی سربازان ارتش اسراییل استفاده می شود. همچنین مرکز بزرگ نگهداری منابع انسانی و تجهیزاتی پلیس نیز در این منطقه قرار دارد. گفته شده قرار است 3500 واحد مسکونی در این منطقه ساخته شود. این منطقه در قدس (شامل اکثر مناطق العیسویه، العیزاریه و خان الاحمر است) و امتداد آن به تجمع شهرکهای بزرگ کرانه باختری موسوم به " معاله آدومیم"  می رسد. هدف از ساخت این منطقه یهودی نشین ارتباط این منطقه به سایر تجمع های شهرک نشینی در محیط شهر قدس و در نهایت جدایی این منطقه از کرانه باختری است.

2-     منطقه قلندیا: منطقه بزرگ شهرک نشینی است که از دوسال پیش با ساخت 80 واحد مسکونی در مرحله اول آغاز شد. این منطقه در نزدیکی فرودگاه قلندیا در نزدیکی رام الله واقع است. هدف از توسعه آن نیز جدایی کامل شهر قدس از شهر رام الله در کرانه باختری است.

عیدالهادی هنتش کارشناس امور شهرک سازی اسراییل و عضو کمیته ملی دفاع از اراضی فلسطین در این باره معتقد است: این پروژه ها و سایر طرح های محرمانه  شهرک سازی در واقع تلاشی است از سوی اسراییل برای ترسم مرزهای دولت آینده فلسطین که می گوید فلسطین باید بدون قدس تشکیل شود./ خبرگذاری قدسنا


نوشته شده در دوشنبه 88/9/16ساعت 8:22 عصر توسط اقصی
نظرات دیگران()


لیست کل یادداشت های این وبلاگ
مردم ایران در اوج تنفر پرچم اسرائیل را آتش کشیدند
قطعنامه های بین المللی در رابطه با فلسطین
فرایند فریب رهبران ساف طرح های صلح
طرح های صلح خاورمیانه قسمت دوم
طرح های صلح خاورمیانه قسمت اول
21 اتفاق مهم درفلسطین در دهه اول قرن 21
جبهه نجات ملی فلسطین جبهه انقاذ
حبیب ثابت
[عناوین آرشیوشده]